Texter visas för att visa förbjuden radio Payola fortsätter

En skattkista på 2500 texter mellan stora etikettledare och en oberoende radiopromotor visar påstått att olaglig pay-to-play fortsätter trots årtionden av ansträngningar för att stoppa det.

Från Rolling Stone: ”I juni 2019 skickade Mitch Mills, senior vice president för radioreklam på Elektra Records, en brådskande text till Steve Zap, en oberoende radiopromotor som arbetar med ett antal stationer i vuxen samtida format. Paret är båda långvariga spelare i musikbranschen och har smsat varandra regelbundet om Warner Music Group-handlingar inklusive Panic! vid Disco, tjugo piloter och Fitz och Tantrums. Texten från juni 2019 visar att Mills var orolig för att Panic! vid diskoteket fick färre spelningar än de hade tidigare veckan på en station som Zap såg över. “Stevie … [ner] 11 i panik,” skrev Mills. “Jag gjorde precis en 2k-affär med dig … Jag behöver säkerhetskopiera panik.”

Recommended Articles